رئیس سازمان صنعت معدن و تجارت استان تهران گفت: ثبات نداشتن قوانین، نرخ بالای تسهیلات بانکی،نبود مشوق های صادراتی مناسب و شرکت های بازرگانی حرفه ای برخی از مواردی است که مانع تولید با کیفیت ایرانی می شود. محمدرضا مس فروش روز گذشته در سومین همایش کیفیت اظهار داشت: یکی از سوالاتی که امروز در ذهن صنعت گران بوجود آمده این است که چرا کالای باکیفیت ایرانی تولید نمی شود و یا میزان آن مناسب نیست؟، برای این سوال پاسخ های گوناگونی وجود دارد که یکی از آن ها عدم ثبات در قوانین و ضوابط است.
وی افزود: دستورالعمل ها و مقررات در اجرا استحاله می شوند و یا دائما در حال تغییر هستند که نمونه بارز آن تغییرات تعرفه ای نا بهنگام است که تجارت و تولید با کیفیت را با مشکل مواجه می سازد.
رئیس سازمان صنعت استان تهران با اشاره به موانع بانکی بر سر راه تولید بیان کرد: دریافت تسهیلات و بازپرداخت آن از مهمترین مشکلات تولیدکنندگان بوده و در حالی که شورای پول و اعتبار تسهیلات با نرخ 18 درصد را مصوب کرده و در سال گذشته 16 هزار میلیارد هم اعطا شد اما بازپرداخت ها بیش از نرخ مصوب اخذ می شود.
مس فروش یکی دیگر از مشکلات تولید باکیفیت داخلی را نداشتن شرکت های حرفه ای بازرگانی دانست و عنوان کرد: کالای باکیفیت ایرانی در بازار کم نیست اما شرکت های بازرگانی که بتواند برای این محصول بازاریابی بین المللی کنند کم است و اغلب خود تولیدکنندگان این کار را انجام می دهند و طبیعتا اگر تولیدکننده فقط توان خود را صرف تولید کند کیفیت محصولات روز به روز بیشتر خواهد شد.
رئیس سازمان صنعت استان تهران با بیان اینکه مقایسه کردن صنعت ایران با برخی کشورهای همسایه باید منطقی صورت گیرد گفت: ایران را با ترکیه مقایسه می کنند اما باید به این نکات توجه کرد که حمایت های کشور ترکیه وسایر کشورهای صنعتی از صنعت گران و تولیدکنندگان چگونه است و بین ما و آنها خیلی افتراق وجود دارد.
وی افزود: یکی از مقولاتی که این کشورها همواره مد نظر قرار دادند مشوق های صادراتی برای تولیدات با کیفیت است و معافیت های مالیاتی و عقد تفاهم نامه بین تولیدکننده و بخش های متولی دولتی است ، اما این مقولات در ایران با مشکلات و چالش های جدی روبرو است.
مس فروش بیان کرد: گرایش مصرف کننده همواره به سوی کالای با کیفیت بوده است و برای حمایت از تولید و اشتغال زایی باید به سمت تولید با کیفیت گام برداشت و ایجاد واحدهای تحقیق و توسعه برای ارائه خدمات بهتر فنی و مهندسی یکی از نکاتی است که برای تولید باکیفیت باید به آن توجه داشت.
وی در پایان تاکید کرد: تولید باکیفیت ایرانی با موانع متعددی روبرو است اما با حمایت های دولتی و برنامه ریزی دقیق می توان آن را محقق ساخت و وضعیت صنعتی و اقصادی کشور را تغییر داد.
نظر شما